Archive for December, 2008

El año 2008 en fotografias…

Friday, December 19th, 2008

2008 ha sido un año lleno de acontecimientos y existe alguien que ha intentado resumir las miles de historias en tan sólo un puñado de fotografías.

Esta es una colección que muestra una buena parte de lo que ha sido la vida durante los últimos 12 meses, es una trilogía de 40 imágenes que empiezan en el siguiente enlace:

El año 2008 en fotos (parte 1 de 3)

Adolie Day

Monday, December 15th, 2008

El trabajo de un ilustrador Francés, Adolie Day.
Sus ilustraciones son adorablemente serenas.

Appetite for Destruction

Tuesday, December 9th, 2008

En el stand de Canon Occidental en el SCOPE de Miami cuelga una pieza de Arte y Rock n’ Roll histórica, se trata de la portada orignal del disco de Guns N’ Roses Appetite for Destruction de 1987, su autor es Robert Williams y fue pintada en 1978, mucho antes de la edición del disco. Si alguien puede permitirse pagar los $350.000 que vale, debería comprar esta impresionante pintura y ya de paso, el Chinese Democracy…;)

50 fuentes para diseñadores

Wednesday, December 3rd, 2008

Una buena colección de 50 Fuentes que debería tener todo buen diseñador en su ordenador. Son todas gratuitas, lo que quiere decir que si todavía no las tienes es porque no te ha dado la gana.

Entre las 50 hay estilos diversos, con ello garantizamos que se puedan utilizar en multitud de trabajos sin necesidad de repetir.

Enlace: 50 fuentes para diseñadores

+ McDonald’s

Wednesday, December 3rd, 2008


Anàlisis dels efectes del documental Super Size Me en la conta de resultats de McDonald’s.
Super Size Me tractava sobre els efectes produïts en el cos de Morgan Spurlock desprès de menjar 3 vegades al dia durant un mes únicament productes McDonald’s. Un cop feta la prova va anar a un metge per revisar els seus nivells de colesterol, pes, tensió arterial… i poder fer-los públics per aconseguir un impacte mediàtic degut a que la seva salut havia empitjorat molt.
Per suposat que aquest documental pot influir en els factors psicològics i per sobre de tots es trobem afectades les actituds i les creences. Si les creences resulten especialment rellevants en màrqueting per tal com els consumidors es construeixen una imatge mental dels productes i les marques a partir de les creences que es formen sobre les seves característiques o atributs, en el documental de Super Size Me les característiques i els atributs que s’estan mostrant dels productes McDonald’s no són gens positives. Durant trenta dies consecutius, el protagonista de la pel·lícula es va alimentar a base de Cheeseburgers, Bic Macs i McNuggets, basant la seva dietes exclusivament amb productes del menú McDonald’s i a causa del consum de fregits i aliments rics en sodi van augmentar els seus nivells de colesterol, i el que va començar estant un experiment divertit es va convertir en un problema greu pel protagonista, que va veure desmillorada la seva salut. La creença que es desprèn d’aquest documental és que els productes de McDonald’s són perjudicials per la salut, provoquen colesterol, obesitat, augment dels nivells de sodi y no són cardiosaludables. El que s’està creant es una imatge negativa de la marca, una percepció de que el producte es dolent per la salut i que els consumidors no es beneficiaran quan el consumeixin. Com a conseqüència d’això pot disminuir el consum de productes de la marca McDonald’s.
Per mirar de modificar aquesta creença McDonald’s utilitza una estratègia publicitària que s’aprofita dels nens, les tècniques publicitàries de la companya estan orientades amb molt de compte al públic infantil, fàcilment impressionable. Amb els seus vistosos colors i un ambient de circ, estimula els nens a entrar, el que constitueix una pressió enorme per als pares, pressió amb la qual McDonald’s compte per assegurar els seus guanys. Així utilitza als nens com a còmplices innocents d’aquesta destructiva indústria de la salut. A més, McDonald’s ha està canviant la seva oferta per adaptar-se a les noves tendències d’alimentació equilibrada, amb ingredients naturals, de qualitat i saludables. S’han introduït iogurts, fruites, gaspatxos, sándwiches baixos en calories… però sobretot destaquen l’oferta d’amanides (Saleu Plus). Actualment l’oferta d’amanides està composta per 4 varietats: amanida de l’horta, César, Atlántica i Manhattan. Amb tot això Mc.Donald’s intenta canviar la creença que tots els seus productes son nocius per la salut.