Archive for October 31st, 2008

El màrqueting social en les marques exclusives

Friday, October 31st, 2008

El màrqueting social en les marques exclusives té com a objectiu primari fer conèixer els valors i actituds que han de prevaldre en la societat, creant fluxos d’opinió al voltant d’aquesta forma de pensar, de fer i de sentir.
Amb el màrqueting social les empreses obtenen beneficis, les accions filantròpiques constitueixen un mitjà per aconseguir l’objectiu d’incrementar les vendes. Utilitzant de manera estratègica una combinació de màrqueting tradicional i màrqueting social s’aconsegueix atribuir al producte diverses qualitats que no posseeix però que davant la visió del client el fan “atractiu”, associant la marca a esdeveniments, accions i idees socialment desitjables.
Les marques més exclusives de moda son: Louis Vuitton, Hermès, Gucci, Cartier, Chanel, Rolex, Hennessy, Armani, Moët Chandon, Calvin Klein, Fendi, entre d’altres. No totes utilitzen el màrqueting social en les seves estratègies, però algunes l’han utilitzat, amb més o menys èxit. A continuació cito alguns exemples de marques que realitzen màrqueting social.

CALVIN KLEIN
Acció: màrqueting ecològic.
Campanya: roba interior ecològica 100% de cotó natural que ajuda a la conservació del planeta.
Avantatges per la marca: s’associa la marca amb un producte respectuós amb el medi ambient i amb consciència ecològica.

GIORGIO ARMANI
Acció: màrqueting social i màrqueting social corporatiu.
Campanya: disseny d’una samarreta per la lluita contra el SIDA, Julia Roberts col·labora amb Giorgio Armani per dissenyar una samarreta contra la SIDA i d’aquesta manera ajudar a recaptar fons contra aquesta malaltia.
Avantatges per la marca: s’associa la marca Emporio Armani amb una bona causa, amb la lluita contra una malaltia i compromesa amb els problemes del món. Com la campanya la protagonitza Julia Roberts la marca mante el seu estatus d’exclusivitat i glamur encara que faci un producte tant “comú” i “vulgar” com una samarreta.

GUCCI:
Acció: màrqueting social i màrqueting social corporatiu.
Campanya: sopar de gala presentat per Madona, a la seu de les Naciones Unidas per recaptar fons per a la Infància (Unicef) i els nens orfes de Malawi (Àfrica).
Avantatges per la marca: s’associa la marca amb Nacions Unides que és el lloc on es fa la gala i per tant amb una institució poderosa, amb Unicef i amb el glamour que desprèn Madonna.

ANGEL SCHLESSER
Acció: màrqueting social i màrqueting social corporatiu.
Campanya: disseny de roba en benefici de la Asociación Española Contra el Càncer.
Avantatges per la marca: molt semblants a les de Armani amb la companya contra la Sida.